torsdag 10 mars 2016

Tässä tulee viimeisimmät kuulumiset pajasta!

Viime viikon alkuviikko meni näyttelyn merkeissä. Neljä nuorta meidän pajasta pitävät 19/3 asti Kunnantuvassa näyttelyä missä he esittelevät taitojaan puutyön, sisustuksen ja piirtämisen alueilla.

Maanantai ja tiistai menivät näyttelyn rakentamiseen, ja tiistaina kello 16.30-18 pidettiin avajaiset. Ihmisiä saapui ihan kivasti ja tunnelma oli hyvä musiikin säestyksellä: Sticks and stones-bändi musiikki-instituutti Arkipelagista soittivat ja lauloivat ihanaa taustamusiikkia. Tarjolla oli boolia ja pientä naposteltavaa.

Pajalla aloitettiin muiden kanssa viikon teemaa: monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus. Kahdessa ryhmässä tehtiin tehtävää jossa ajatus oli oppia maahanmuuttoviraston perussanastoa, eli liittää yhteen oikea termi oikean määritelmän kanssa.


Kahdessa ryhmässä teimme myöskin toisen, isomman tehtävän. Toisessa ryhmässä oli tavoite havainnollistaa maahanmuuton eri syitä, ja siten paneutua eri maahanmuuttajan tarinaan, toisessa taas miettiä kulttuuritörmäyksiä, eli paneutua siihen miltä maahanmuuttajalta tuntuu tulla uuteen, tuntemattomaan maahan. Molemmat ryhmät saivat perusmateriaalit paperilla ja netissä.

Keskiviikkona pakolaiskoordinaattori Gudrun Degerth kävi kertomassa meille pakolaisista ja tämän hetken tilanteesta. Saimme esittää kysymyksiä ja keskustelimme aika pitkään pakolaisasioista.

Viime viikon aikana pyöri myöskin vielä edellisviikon pajaprojekti, eli vessaan tehdään koristemaalattu kaappi sekä hyllyt peittämään putkia.


Tällä viikolla on käden taitojen teemana huovutus. Ollaan huovutettu neulalla ja myöskin traditionaalisti käyttäen lämmintä vettä, saippuata ja hankausta. Tähän asti on lopputulos aivan mahtava: kaikenlaista smurffeista pacmaniin ja kukista kettuihin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar