fredag 15 november 2013

Nuotta-leirillä 28.-30.10.2013

Hei!
Pari viikkoa sitten osa meistä pajalaisista vietti aikaa Anjalassa nuortenleirillä. Suurin osa päivästä oltiin ulkona tehden tehtäviä ryhmänä. Itse en oikein nauttinut leirielämästä, mutta muilla taisi olla hauskaa.
     Maanantai-aamuna lähdettiin Paraisilta minibussilla kohti Anjalaa klo 5.30. Matkanvarrella noukittiin mukaan Liedosta leiriseuraa. Kaiken kaikkiaan meitä oli 3 ohjaajaa ja 5 nuorta lähdössä leirille. Matka kesti useita tunteja ja ohjelma alkoi lähes heti saavuttuamme leiripaikkaan. Ohjelma alkoi numeropelillä,jossa numerokankaalle piti asettaa nappuloita numerojärjestyksessä mahdollisimman nopeasti. Tämän jälkeen siirreltiin purkkeja köysiä käyttäen. Purkkeja oli 3, kaikki erikokoisia. Idea oli siirtää pienempi purkki suurempaan. Esimmäinen erä tätä meni yhden lietolaisen pojan kertoessa, miten meidään pitäisi liikuttaa käsissämme olevia köysiä. Jokaisella oli 2 köyttä kädessä. Toinen ja viimeinen erä pelattiin niin, että pojat olivat side silmillä ja minä ainoa tyttö kerroin miten köysiä pitäisi liikuttaa. Tämän jälkeen perehdyttiin Wreden aatelissuvun historiaan alueella sekä pelattiin muistipeliä mykkänä. Myöhemmin iltapäivällä metsästettiin kodan avaimia "myrkkylätäköstä", jonka yläpuolella roikkuvat kiipeilyvälineet ja ympärillä olevat puut "olivat sähköisiä". Tarkoitus oli keksiä, miten samme avaimet myrkkylätäköstä koskematta puihin ja kiipeilyvälineisiin. Lopputulos oli, että minä hilauduin kalliokiipeilyvarusteiden varassa pelastamaan avaimet "lätäköstä" ja pojat vetivät toisesta narusta pitääkseen minut ilmassa operaation ajan. Lopulta avaimet saatiin noukittua ja pääsimme kahvitauolle kotaan. Illalla kävimme vielä geokätköilemässä ja kaksi  kätköä löysimme.

                                                                                                   Numeropeli
Muistipeli
 
 

 
Operaatio: Kodan avaimet myrkkylätäköstä

     Tiistaina vuorossa oli suunnistusta. Rasteja oli yhteensä kolme, joista osa etsittiin kartan kanssa suunnistamalla ja osa koordinaattien avulla. Ensimmäinen rasti haettiin kartaa lukien. Rastilla odotti haastava laskutehtävä, jossa dominopalikkamaista lapuista piti muodostaa neliö niin, että jokaisen sivun summaksi tuli 12.Tehtävän ratkaistuamme lähdimme kohti seuraava rastia koordinaateilla suunnistaen. Toinen rasti oli Wreden suvun hautausmaalla, jossa meidän piti vihjeiden perusteella saada kokoon seuraavan rastin koordinaatit  syntymä- ja kuolinvuosista kysytyt numerot katsomalla. Viimeinen rasti toi kallion reunalle, josta sitten laskeuduimme alas. Illalla pidettiin myös sauna- ja elokuva-ilta, johon minä en kuitenkaan osallistunut vaan nautin erakkona olosta huoneessani.


    Keskiviikkona käytiin palautekeskustelut ja kokeiltiin jousiammuntaa. Lähdimme iltapäivällä klo 14 kotia kohti ja olimme Paraisilla takaisin klo 18 jälkeen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar